Webhosting CZECHIA

výkon, stabilita, kvalita

Bezpečný hosting pro všechny vaše online projekty

Webhosting CZECHIA.com

Bezplatný SSL certifikát Basic DV od DigiCertu

ZONER jako jediný v ČR zdarma převádí domény svých zákazníků na zabezpečený HTTPS protokol pomocí exkluzivního SSL certifikátu od největší certifikační autority světa Digicert. Profesionálně, rychle a bezplatně. Přidejte se a ukončete provoz na zastaralém protokolu HTTP. Aktivujte si SSL certifikát Basic DV od DigiCertu a přejděte na šifrovaný HTTPS protokol.

Představujeme SSL certifikát Basic DV

  • Jedná se o nástroj k zabezpečení internetového projektu, který v ČR bezplatně dostanete jedině u ZONERu. Certifikát je vstupní bránou k HTTPS protokolu a na světe ho mohou vystavovat pouze 4 webhosteři. ZONER software, tedy CZECHIA.COM, je jedním z nich.
  • Proč byste měli přejít na HTTPS? Protokol HTTP je v současnosti zastaralý a nese určitá rizika. Především kvůli nemožnosti šifrování přenosu dat, která může kdokoli odchytnout a zneužít. Aktivací SSL certifikátu Basic DV je přenos dat zašifrován a tím zabezpečen.
Představujeme SSL certifikát Basic DV

Aktivace bezplatného SSL certifikátu Basic DV

  • Jak ho získáte? Certifikát dostane náš zákazník bezplatně ke každé doméně, která je vedena u ZONERu a běží na našich DNS serverech. Limity omezení vystavení certifikátu nemáme, takže můžete mít domén s certifikátem Basic DV, kolik budete chtít.
  • Pokud má u nás zákazník i hosting, nainstaluje si certifikát za pár kliknutí. V případě, že máte vlastní server, můžete si certifikát stáhnout s privátním klíčem a začít ho používat i na svém serveru. Návod, jak na to, pro vás máme zde.
Aktivace bezplatného SSL certifikátu Basic DV

Výhody SSL certifikátu Basic DV

Ověření probíhá z naší strany přes DNS záznam. Nemusíte jako u standardního SSL certifikátu verifikovat svůj e-mail na vlastní doméně ani provádět telefonická ověření.

Tato kontrola znamená, že pro domény typu prihlaseni-nazevbanky.cz se certifikát nevydá. Oproti jiným bezplatným certifikačním autoritám tak předcházíme riziku phishingu, který by byl opatřený HTTPS protokolem.

Bezplatný SSL certifikát nebude vydán ani k již existujícímu certifikátu. Tím jsou výrazně chráněni majitelé domén před nežádoucí manipulací s certifikátem.

Samozřejmostí je důvěryhodnost ve všech aktuálních prohlížečích, kterou garantuje DigiCert jako největší certifikační autorita světa.

Nejedná se o jednorázovou akci, certifikát vám zůstane. Basic DV bude mít stejnou dobu platnosti, jako je délka registrace domény. Jeho obnova bude provedena automaticky při prodloužení domény u ZONERu.

K dispozici je vám profesionální zákaznická podpora, která vám s aktivací certifikátu poradí a pomůže.

Certifikát Basic DV je poskytován bezplatně ke každé doméně, která je vedená u Zoneru. Použít ho lze i na vlastním severu.

Podmínky vystavení SSL certifikátu Basic DV

  • Registrátor domény musí být ZONER.
  • Doména musí používat DNS / nameservery ZONERu.
  • Získání certifikátu není garantováno. Ve výjimečných případech může být žádost zamítnuta. DigiCert může kvůli svým bezpečnostním restrikcím zamítnout žádost o certifikát a zároveň neudat přesné důvody zamítnutí. V takovém případě je doporučena koupě placeného certifikátu.
Podmínky vystavení SSL certifikátu Basic DV

Srovnání bezplatných SSL certifikátů

  • Ve světě již vznikly iniciativy velkých společností, které podporují poskytování SSL certifikátů bezplatně. Jednou z nich je certifikační autorita Let´s Encrypt. Srovnání certifikátů Let´s Encrypt a Basic DV od DigiCertu si přečtete v článku: Velké srovnání: Let’s Encrypt vs. Basic DV od DigiCertu.
Srovnání bezplatných SSL certifikátů