Profi e-mail na vlastní doméně pro každého

Ochráníme vás i vaše data 24/7. Nabízíme nejlepší zabezpečení na trhu a vysokou spolehlivost doručení.

Profi e-mail na vlastní doméně

Antispam a antivir

Věděli jste, že 55 % všech e-mailů na světě je spam? Denně pracujeme na tom, abychom vaše e-maily správně identifikovali a neměli jste poštu zaplavenou nevyžádanými reklamami. Bez ochrany proti spamu by se e-mail používal velice těžko, protože každá existující schránka je zahlcována množstvím nevyžádaných a podvodných zpráv. Chceme, aby vám náš profesionální e-mail pomáhal v podnikání a komunikaci; nikoliv abyste museli trávit čas tříděním a mazáním poloviny e-mailů.

SPAM postupně evoluje a my nepřestáváme vyvíjet antispamovou ochranu. Místo plošných a masivních vln (jistě jste někdy dostali nabídku viagry nebo hodinek rolex) se tvůrci spamu zaměřují na konkrétní podniky a osoby. Snaží se podvodné zprávy zaměřit na konkrétní cíle a obelstít jejich pozornost. Pro zvýšení důvěryhodnosti zpráv používají profesionální nástroje jako DKIM a SPF, které zvyšují úspěšnost doručení nevyžádaných zpráv. Náš antispam se však nenechá ošálit ani pokročilými technikami spamerů.

Na našich serverech je každý přijatý e-mail kontrolován a ohodnocen (tzv. spam-score). E-maily s vysokou hodnotou tohoto hodnotícího kritéria jsou označeny a při aktivním antispamovém filtru jsou doručeny do zvláštní složky, aby uživatele neobtěžovaly v doručené poště.

Součástí našich profesionálních e-mailových služeb je i antivirová kontrola. Stále platí, že virová nákaza se nejčastěji šíří e-mailem. Běžný počítač s antivirovým programem napřed nebezpečnou nebo nakaženou přílohu stáhne a zkontroluje ji lokálně; v horším případě když uživatel nakaženou přílohu otevře.

Ve spolupráci s tvůrci Zoner Antiviru jsme použili vlastní unikátní řešení, které e-maily kontroluje už při cestě do vaší schránky. Díky tomu vás chrání před nákazou šířenou e-mailem lépe než antivir v počítači. Antivirové řešení na našich serverech se neustále učí rozpoznávat nové vzorky a vylepšujeme jeho heuristiku. Jeho účinnost je špičková - na rozdíl od běžně používaných antivirů pro linux, které jsou spíše placebo.

Nebezpečný malware do vaší elektronické pošty nedoručíme

Vaše bezpečnost je pro nás nejdůležitější. Proto jsme rozšířili funkce elektronické pošty o automatickou detekci malware. Ten vám nově do e-mailové schránky vůbec nedoručíme. Budete v bezpečí i před neustále se rozšiřujícím vyděračským malwarem zvaným ransomware.

Ransomware – malware, který vás donutí zaplatit výkupné

Doba neškodných virů je pryč. Dnes vydírají. Ransomware vám zašifruje počítač tak, že buď bude zcela nepoužitelný, nebo vám zablokuje jeho důležité části. Třeba dokumenty MS Office. Klíč k odšifrování poskytne pouze za určitou částku a mohou to být i tisíce dolarů. A nenaděláte s tím vůbec nic. Lidé si často myslí, že je ochrání antivir. Mylně.

Rizika, před kterými vás antivir neochrání

Útočníci totiž využívají tzv. Zero day zranitelnosti, kdy k provedení útoku zneužívají dosud výrobci neznámé nebo neopravené díry v operačním systému či programech. Ty jsou zranitelné do té doby, než je výrobce opraví, což někdy trvá i roky.

Nebezpečný je pro váš počítač i cílený útok v podobě Spear phishing, který se šíří prostřednictvím podvržených příloh e-mailů. Ty vypadají bezpečně (například jako faktura od partnera), ale obsahují nebezpečný skript.

Cílem je nakazit co největší počet zařízení novým malwarem. Ten antiviry neznají a nedokáží před ním uživatele chránit. Než tvůrce antiviru vydá aktualizaci a naučí ho hrozbu rozpoznat, nakazí se phishingovou vlnou mnoho počítačů.

Těchto útoků neustále přibývá. Od roku 2020 se počet incidentů v Česku ztrojnásobil. Na CZECHIA.COM naše zákazníky před nimi chráníme.

Poštovní servery CZECHIA.COM malware odmítají a nedoručují

Ve spolupráci se ZONER AntiVirus nyní detekujeme tyto nebezpečné útoky. E-maily s přílohami, které se maskují jako neškodné soubory a obsahují malware, se k vám tak už nedostanou.

Tyto e-maily zcela odmítáme a nedoručujeme do poštovních schránek zákazníků. Díky tomu vás dokážeme ochránit před napadením vašeho operačního systému.

Zoner AntiVirus je doplněn o technologii rozšířené ochrany MXsec a dosahuje v oblasti klíčové ochrany ZeroDay výborných výsledků - dosahuje účinnosti ochrany blížící se 100 %. Porovnali jsme tři komerčně nejvýznamnější programy, u kterých se účinnost ochrany pohybovala kolem 80 %.

Vaše bezpečná elektronická komunikace je pro nás priorita

Plně podporujeme šifrovanou komunikaci poštovních serverů. Pokud poštovní server na druhé straně šifrování podporuje také, bude vaše elektronická komunikace zabezpečena při přenosu mezi servery. Snažíme se vás chránit před spamem, který by mohl zneužít vaši doménu.

Používáme k tomu dvě nezbytné funkce:

  • SPF, která umožňuje určit počítače, které mohou z domény poštu odesílat. (Díky tomu za vás e-mail neodešle někdo ze serveru ze zahraničí.)
  • DKIM, která potvrzuje, že e-mail byl odeslán opravdu ze zadané domény.

Kombinace služeb SPF a DKIM prakticky znemožňují používat e-mail za cizí doménu.

Chraňte se před pokročilými metodami útoků. Dejte přednost profesionálnímu webhostingu od CZECHIA.COM, který v ceně obsahuje i kompletní zabezpečený balíček pro vaše e-mailové adresy na vlastních doménách.